top of page

TASCA 2.1. ANALITZEM EXEMPLES

Visiteu tot clicant a sobre de la imatge dos d'aquests quatre projectes de gamificació dels professors Òscar de Paula (primària), Natxo Maté (socials, secundària) i Albert Parrilla (física i química, secundària).

a) Giorgio's Pizza, Óscar de Paula

Captura de pantalla de 2019-07-05 18-52-

c) Els protectors de Closia,

Albert Parrilla

b) Joc de Trons, Natxo Maté

d) Fate of Atlantis,

Gemma Artés

Captura de pantalla de 2019-07-05 18-56-
Us demano que analitzeu aquestes gamificacions tot responent a les següents preguntes, relacionades amb els diferents elements de la gamificació:
a) Quin creieu que era l'objectiu del docent?
b) Com resumiríeu la seva narrativa?
c) Quines mecàniques creieu que posa en joc? Hi ha reptes, medalles o punts? L'alumnat té feedback continuat? Com? Hi ha manera de veure la seva pròpia evolució?
 
No cal que m'envieu les respostes, la tasca consisteix en que ho penseu i ho reflexioneu. La resposta a les preguntes, us les donaran els mateixos creadors:

TASCA 2.2. COMENCEM A GAMIFICAR

Comencem ja amb el procés de gamificació. Si us sentiu insegurs/es, us recomano visitar altres experiències gamificadores a la pàgina web de Gamifica Tu Aula. Trobareu en el seu espai Wiki moltes experiències classificades per nivell i matèria:
Per tal de començar amb la vostra gamificació, us proposo fer-ho a partir d'un canvas o esquema (elaborat pel Pere Cornellà) que us permetrà posar fil a l'agulla i no oblidar-vos cap element. El teniu a continuació. És un pdf interactiu, és a dir, el podeu completar al pdf mateix.
 
 
 
 
 
Un cop el feu, intenteu respondre per a vosaltres mateixos  La prova del cotó, desenvolupada per l'Oriol Ripoll per al projecte Educació Demà (aquí la teniu en format paper), per saber si la vostra proposta us permet contestar a la prova i així, millorar-la. 
Un altrel model canvas gamificador més complexe el teniu aquí, per si voleu afegir altres reflexions (cliqueu a sobre).
 
 
 
 
 
Un petit comentari respecte al temps de la gamificació. El vídeo que us he ensenyat és d'una gamificació trimestral, perquè ja n'havia fet d'altres més curtes. Us recomano començar per gamificacions més curtes, per a no morir en l'intent! De fet, us proposo fer una gamificació d'UNA SESSIÓ O D'UNA SETMANA.
La idea és que completeu el document de Pere Cornellà el més detalladament possible (en la mesura que pogueu, és clar) i que me'l feu arribar per mail abans del dia 11 de juliol per tal de que tingueu temps a desenvolupar-lo en format Wix (hi haurà un tutorial de Wix al següent mòdul) o a través de la plataforma que volgueu. A mesura que els aneu enviant, els posaré al fòrum agrupats per matèries i/o nivells per a què els pogueu comentar entre tots i així tenir feedback per part de tothom i no només meu!
Aquí us deixo idees que es van fer a un Speed Gam de Gamificació per a despertar idees narratives (com una mena d'entrenament previ): western, misteri, aliens. La idea és barallar les cartes i intentar unir-ne 4. Una altra tècnica que podeu fer servir és a través del joc Story Cubes (disponible a moltes botigues de jocs). Ara bé, la millor tècnica és veure quina part del currículum voleu tractar i a partir d'aquí, deixar volar la imaginació.
Bona creació! Obro consultori al fòrum per si algú necessita més ajuda.
També em podeu contactar per Telegram o Twitter o podem fer Skype i Hangout!

A GAMIFICAR S'APREN GAMIFICANT

bottom of page