top of page

EXTRA:

ESCAPE ROOMS I BREAK OUT EDU

QUÈ ÉS TOT AIXÒ?
ESCAPE ROOM EDUCATIU
Un escape room educatiu és una experiència d'aula que s'inspira, òbviament, en els escape rooms: tancar simbòlicament l'alumnat a una habitació i convidar-los a que surtin tot fent servir pistes i claus que trobaran a l'habitació. Aquestes pistes tenen el seu fonament en un contingut curricular o didàctic que decideix el/la docent.
 
Amb un exemple, ho veurem més clar. És el cas del professor Raül Garcia. Va organitzar un escape room educatiu basat en la novel·la "Bearn o la casa de les nines" de Llorenç Villaronga. El seu objectiu és animar l'alumnat a llegir la novel·la, ja que per sortir de l'escape room, necessitaven haver-la llegit per entendre les pistes. 
Un altre exemple des de les ciències. El professor Ermenter Vinyals va voler comprovar si el seu alumnat havia copsat els conceptes més importants sobre la nutrició a 3rESO i per fer-ho, va organitzar l'escape room "El restaurant Medusa". L'alumnat es convertien en experts gourmets que havien d'esbrinar el plat preferit del senyor Buitoni, per tal de guanyar la seva herència. L'alumnat va entrar a l'aula i els hi va explicar així:
 
 
 
 
 
Podeu consultar la seva experiència, aquí.
Un altre exemple, Operació Eichmann, per a les socials de 4rt ESO. La narrativa que va presentar la professora va ser la següent:
MISSATGE D'INICI.jpg
A partir d'aquí, l'alumnat es trobava amb diferents caixes i pistes per tal de poder obrir la caixa forta i poder sortir del despatx d'aquest personatge, Eichmann. Aquí teniu el material creat amb les pistes.
BREAK OUT EDUCATIU
Com ja podeu suposar, el break out és la mateixa dinàmica però consisteix en obrir caixes amb cadenats diversos, a partir de pistes.
BREAKOUT_edited.png
IDEES I EINES
Sense dubte, aquí teniu el millor recull d'eines i experiències elaborat pel mestre Christian Negre:
El professor de matemàtiques Pedro Martínez ens deixa també una petita guia per a iniciar-se en fer break out.  
Per a crear els escape rooms o break outs, jo faig servir aquest esquema, tot i que n'h i ha d'altres també interessants.
Per a més idees, no us perdeu la Clara Cordero i les reflexions del Christian Negre. Mireu també la feina del José Luis Redondo, "Break out. La forma analógica de gamificar", on dona moltes idees! I el mestre Aaron Asencio us deixa un vídeo per fer servir candaus o cadenats digitals:
bottom of page