top of page

MISSIÓ 1: COM S'ALIMENTEN ELS HUMANS?


Comença la vostra primera missió: heu d'esbrinar com cobreixen els humans la seva necessitat bàsica: l'alimentació. Què mengen? D'on ho treuen? Si acompliu aquesta missió, tindreu 80 punts.

Però abans de començar, heu de fer una portada per al vostre diari de missió i formar el vostre grup. Sentiu les indicacions.

*************

MISSIÓ 1: PASSOS A SEGUIR

Pas 1. Què fan els humans per alimentar-se?

Segons ens explica el comandament, els humans s'organitzen per poder produir alimentació i altres elements. D'aquesta manera d'organitzar-se, en diuen treball i cadascun dels humans fa un "treball" o un altre. Els vostres grups han d'esbrinar els treballs dels humans que creuen que són els seus progenitors i classificar-los de tal manera que ho entenguem prou bé.

Pas 2. Saber com s'alimenten els humans

Segons ens explica el comandament al nostre planeta, els humans cobreixen la seva alimentació a través del SECTOR PRIMARI. En el nostre diari de missió haurem de fer un mapa conceptual amb les activitats que hi trobem per enviar al comandament. Aquí teniu el material necessari.


Pas 3. D'on treuen els aliments?

Tot l'equip d'exploració detectarà diferents tipus d'aliments de la terra i els portarem per a la seva anàlisi. Després, us heu d'endinsar en un lloc que es diu supermercat i fer fotografies de les etiquetes dels següents productes que us repartireu entre els membres dels equips d'exploració, amb l'objectiu de saber d'on procedeixen.

  • 3 peces de fruita

  • 3 peces de verdura

  • 3 peces de peix

  • 3 peces de carn

Després, pengeu les vostres fotografies aun compte comú de Pinterest. Un cop fet, extraurem conclusions en comú després mirar aquest material audiovisual (EN GRUP).

Pas 4. Un greu problema

Ens ha arribat aquest document audiovisual:

Gràcies a aquesta informació, hem esbrinat que el planeta Terra té un problema seriós: la fam. Com és possible? Heu vist que tenen molts productes procedents de l'agricultura, però com s'ho fan llavors? Farem una investigació conjunta i en format audiovisual per fer arribar al comandament sobre aquest tema tan estrany i contestarem:

  • Quants humans pateixen fam al món?

  • Quines són les zones on es pateix més aquest greu problema?

  • Quines són les causes d'aquest fenómen tan estrany? Potser falten recursos o potser no els reparteixen?

Aquí teniu el guió i recursos on trobar informació rellevant.


FAO: Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació.



Pas 5: Informe resum per enviar

bottom of page